Külföldi utazás
www.ott.hu
Keresési találatok: tenger.lap.hu | strand.lap.hu
Megosztás:
 
3 szép hely Európában
A világ 10 legrondább épülete
5 hely, ahol másik bolygón érezzük magunkat
A világ legjobb városai bulizáshoz
Különös hely Európa legvégén
10 hely ahova nem mehetsz
 
Utazás
A világ legjobb városai bulizáshoz

A világ minden egyes városban van valami különleges dolog, amitől egyedivé válik, legyen az kulturális, építészeti, történelmi, gasztronómiai, művészeti szépség, vagy épp a fentiek kombinációja. Hogy hol lehet a világon a legjobban bulizni, az bizony kifejezetten szubjektív, mégis van néhány olyan helyszín, ahol olyan egyedülálló a hangulat.

Az ilyen városok naplemente után mutatják meg legérdekesebb arcukat. Éjjel kicsit hangosabbak, sőt jóval rakoncátlanabbak is, mint más helyek a világon. A Forbes Traveller listájával kevesek vitatkoznának, íme!

Bangkok: tánc egész éjjel

Az egyik legjobb példa talán Bangkok városa, ahol hírhedten barátságosak a helyiek, egymást érik a luxushotelek és a fényűző felhőkarcolók, pazar ételeket kínálnak az utcákon és minden egyes sarokra jut egy elegáns nightclub. Méltán szerepel régóta a parti turisták térképén ez a metropolisz. Egykor a go-go bárokon kívül nem sok minden volt a városban, azóta a helyzet igencsak megváltozott köszönhetően a nemzetközi Dj-knek és a kiváló parti szervezőknek. A breakbeat rajongók általában a Bangkok 808 Club táncparkettjén gyűlnek össze, míg a lágyabb zenei stílus kedvelőit a minimalista, hipermodern stílusú Bed supperclub várja, fényűző éttermével az emeleten. Naplemente után Bangkok utcán elképesztő energiák áramlanak: szinte minden nyitva van, a járókelők éjszakai piacokon vásárolhatják meg a legkülönlegesebb ételeket és italokat, és mindenhol hömpölyög a tömeg az utcán. Rengeteg új club és bár nyitotta meg kapuit az elmúlt néhány évben, ami abszolút fellendítette az éjszakai életet és ennek megfelelően a helyi piacot is.

New York sosem alszik

New York City kétségtelenül sok szempontból a világ közepe, miért is lenne ez másként az éjszakai élet szempontjából. Rengeteg polgármesteri kezdeményezés irányult már egy csendesebb, tisztább és nyugodtabb New York érdekében, a Nagy Alma azonban továbbra is az a város maradt, ami sosem alszik, ahogyan Frank Sinatra is megénekelte. Az éjjel-nappal közlekedő metróval, a rendre sorakozó fényűző, már-már palotaszerű nightclubokkal, a későig nyitva tartó éttermekkel és az elegáns lounge-bárokkal New York gyakorlatilag megszámlálhatatlan formában szolgálja ki az éjszaka szépségeit kereső tömegeket. Például a Chelsea-ben lévő Pink Elephant egészen biztosan lenyűgözi majd a clubbereket, míg aki egy nyugodtabb, kifinomultabb környezetre vágyik az keresse fel a Gramercy Park Hotelben lévő Rose bar-t, ahol elbűvölő környezetben lehet lazítani. Egyébként New Yorkban egyre népszerűbbé válnak a kisebb, intimebb partihelyszínek, mint például a Rose Bar, vagy a The Box, persze még mindig sokan keresik fel az óriás méretű klubokat is.

Berlin: Európa hedonista központja

New Yorkhoz hasonlóan, Európában Berlin a hedonisták egyik fő gyűjtőhelye. Több mint 3.4 millió lakos, lenyűgöző tervezésű clubok, Berlinben bizony sosincs "takarodó". Aki idejön szórakozni, egészen biztosan jól fogja érezni magát, a környezet esztétikus és kifinomult, az emberek kedvesek és nyitottak, semmi jele nincsen a németekről kialakított "hideg, távolságtartó" sztereotípiának. Berlinben már az is igazi élmény, hogy megtaláljuk a legizgalmasabb clubokat, mivel a legjobbak gyakran eldugott helyeken vannak, olyan ajtók mögött, amikre nem is számítunk. Az élőzene kedvelők például a Tausend nevű helyért rajonganak, szombatonként általában teltház van, és főleg az elegáns berliniek keresik fel a clubot. Aki itt szeretne partizni, az öltözzön fel elegánsan, mert a "casual look" és a sportcipő itt bizony felejtős. Egy másik gyöngyszem például a Bar 25: egy szabadtéri club-lounge, élő zenével és csodás kilátással a folyóra. A Cookies nevű helyen pedig kedd és csütörtök este vannak a legjobb bulik.

London továbbra is az élen

Berlin újabban igencsak felfelé ível, ennek ellenére London még mindig az elsők között van a partitúristák listáján. Elegáns, már-már sznob clubok, különleges zenei stílusok keveredése, a jelenlévők elképesztő divatbemutatót prezentálnak gyakorlatilag minden egyes helyszínen, a londoni éjszakai élet semmihez sem hasonlítható. Az egyik legelegánsabb hely West Londonban a Boujis, ahol állítólag a királyi család sarjai is megfordultak már. Itt a Crack Baby shotot kell megkóstolni (vodka, pezsgő és valamilyen gyümölcslé kombinációja) és a hangulat máris garantált. London egyik leghíresebb clubja egyébként a Fabric, ahová a világ minden tájától érkeznek a parti turisták.

Tel Aviv: amiért érdemes sokat utazni

Ugyan Jeruzsálem Izrael fővárosa, azonban az éjszakai élet császára minden kétséget kizáróan a mediterrán hangulatú, fülledt, kulturális olvasztótégely, Tel Aviv - ahogy a helyiek mondják: a város, ami soha nem áll meg. Az éghajlatnak köszönhetően Tel Avivban nem ritkák a beach partik, bár a helyi hivatalnokok hadjáratot indítottak az ilyenfajta rendezvények ellen, mert ezek a partik zavarják a helyiek nyugalmát. Néha az underground helyeken is rendszabályoznak, mint például a Barzilay Club. Azért nem kell megijedni, Tel Avivaban hatalmasakat lehet bulizni, a pultosok általában igen nagylelkűen mérik a különféle szeszeket, hivatalnokok pedig a világon mindenhol vannak, mégsem tudják elrontani a bulit…Tel Aviv: amiért érdemes sokat utazni Ugyan Jeruzsálem Izrael fővárosa, azonban az éjszakai élet császára minden kétséget kizáróan a mediterrán hangulatú, fülledt, kulturális olvasztótégely, Tel Aviv - ahogy a helyiek mondják: a város, ami soha nem áll meg. Az éghajlatnak köszönhetően Tel Avivban nem ritkák a beach partik, bár a helyi hivatalnokok hadjáratot indítottak az ilyenfajta rendezvények ellen, mert ezek a partik zavarják a helyiek nyugalmát. Néha az underground helyeken is rendszabályoznak, mint például a Barzilay Club. Azért nem kell megijedni, Tel Avivaban hatalmasakat lehet bulizni, a pultosok általában igen nagylelkűen mérik a különféle szeszeket, hivatalnokok pedig a világon mindenhol vannak, mégsem tudják elrontani a bulit…

Aztán elrepülök Rióba...

A karneváljáról méltán híres Rio de Janeiro Dél-Amerika egyik legvidámabb és legünnepélyesebb városa. A buja vízesések, a fehér homokos strandok, ötcsillagos éttermek, elegáns clubok és divatos bárok mind-mind különlegessé teszik ezt a várost. Ha már itt tartunk, a dél amerikai vérmérséklet és az európai elegancia keveredése érezhető Buenos Aires városában is. Barátságos emberek, számtalan bár és club és persze soha ki nem ürülő argentin vörösboros palackok csalogatják a bulizni vágyókat.

Rejkjavikban éjszaka forró a hangulat

Dél Amerikától ugyan kicsit messze van, és nem is gondolnák, de az éjszakai élet ugyanolyan forró az izlandi Rejkjavik városában. Kisvárosi hangulat, ámbár pezsgő éjszakai élet – ez a zenész Björk és SigurRós hazája. Az egyik leghíresebb club a Nasa, ahol egész éjjel élőzene szól, és különféle előadásokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. A helyiek imádják az alkoholt és nagyon jól is bírják, bevett helyi szokás az úgynevezett rúntur, amikor egy-egy baráti társaság bárról-bárra jár, és mindenhol isznak valamit - a játék eredményét mindenki el tudja képzelni.

Marrakes

Az iszlám kultúra nem éppen támogatja a hedonista életformát, így abszolút váratlan, hogy Marakes városában igencsak jól lehet szórakozni. Számtalan bár, diszkó és profi hastáncos várja a mediterrán éjszakára kíváncsi látogatókat, különleges élményben lesz részük az ide látogatóknak.

Las Vegas

"What happens in Las Vegas, stays in Las Vegas" – így hangzik a híres mondás, ami nagyjából annyit jelent, hogy a bűvös városban történt dolgok soha nem hagyják el a várost. Tehát itt szinte mindent lehet: ez a felnőttek határok nélküli játszótere. A sivatag közepén egy oázis, ahol mindig pörög az élet, a szerencsejátékosok Mekkája, bárok, klubok, előadások, koncertek garmadája várja a látogatókat. Amerika kedvenc celebjei is szeretik itt múlatni idejüket, tehát a bulik sem utolsók. Azért a szerencsejátékkal nem árt vigyázni, az adósság egészen biztosan nem marad Vegasban...


Forrás: travelline.hu

Vissza a főoldalra | Az oldal tetejére

SzállásPort
Legkíválóbb szálláshelyek!
Magyaroszági kínálat

wwww.szallasport.hu
Factory
Legyen saját weboldala
Gyorsan, egyszerűen
www.factoy.hu
Renovex
Vizes falak ellenszere
Garanciával, referenciával

www.renovex.hu
Hirdetés
Autóbérlés Online
Retro
KER
SzállásPort
Külföldi utazás - www.ott.hu ©2012
Factory
Az Ön által most látogatott oldal tartalmilag jelentősen továbbfejleszthető. Amennyiben
Önnek erre együttműködési javaslata van, kérjünk keressen meg bennünket ide kattintva!

Legjobb éttermek | BudapestEurope | Online marketing | Car hire Budapest | Szállásfoglalás | Stringbikes | Larnaka utazás | Berolina | Inchirieri Autobérlés

Car Hire Croatia | Idehaza | Szervezeti | Nyughely | Hipnoterápia | Üdülés | Webkettő | Szép helyek | Céges tréningek | Terapeuta

Pszichodráma | Lakásfelújítás | Esélyház Bp. | Ide.hu | Angolul | Szállások | Csapatépítő tréning | Fotók | Autóbérlés